Act și Politon Cele patru tendințe: profilurile de personalitate esențiale care îți arată cum să faci viața mai bună (pe a ta și pe a altora). Audiobook

Act și Politon Cele patru tendințe: profilurile de personalitate esențiale care îți arată cum să faci viața mai bună (pe a ta și pe a altora). Audiobook

58,00 RON

Ofertele pentru produsul

 

Act și Politon Cele patru tendințe: profilurile de personalitate esențiale care îți arată cum să faci viața mai bună (pe a ta și pe a altora). Audiobook

58,00 RON
+ 13,00 RON costul livrarii
Livrare: max 3 zile
spre magazin »
cartepedia.ro
Descrierea produsului
Cele patru tendințe: profilurile de personalitate esențiale care îți arată cum să faci viața mai bună (pe a ta și pe a altora) / The Four Tendencies: The Indispensable Personality Profiles That Reveal How to Make Your Life Better (and Other People's Lives Better, Too) de Gretchen Rubin este audiobookul care te va ajuta să te cunoști pe tine însuți mai bine, dar și pe cei din jurul tău pentru a-ți îmbunătăți astfel considerabil viața. Iar prin a-ți îmbunătăți viața, înțelegem: să iei decizii mai bune, să nu mai întâmpini dificultăți la respectarea deadline-urilor, să suferi mai puțin și să te înțelegi mai bine cu oamenii din viața ta, fie că este vorba despre copii, parteneri de viață, colegi de serviciu, pacienți, subalterni, elevi sau prieteni.
Autoarea este de părere că indivizii pot fi împărțiți în patru mari categorii, în funcție de modul în care răspund la o întrebare foarte simplă: „Cum răspunzi la așteptări?. Cele patru categorii sunt: Conformistul, Iscoditorul, Binevoitorul și Rebelul. Cunoscând caracteristicile acestor tipuri de personalitate, îți va fi mai ușor să comunici cu cei din jurul tău și totodată îți va fi mai ușor să-i convingi să facă ce vrei tu.
Așadar, ascultând acest audiobook te vei regăsi pe tine, dar și pe cei apropiați ție și vei înțelege cum poți comunica mai eficient cu cei din jurul tău, în funcție de tipul de personalitate al acestora. Autoarea îți va furniza pentru fiecare dintre cele patru profiluri: punctele forte, punctele slabe, caracteristicile unice, dar și modalitățile cele mai eficiente de a te adapta trăsăturilor lor unice.
Gretchen Rubin este una dintre cele mai influente observatoare ale naturii umane. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Yale și a profesat pentru o scurtă perioadă ca jurist, dându-și seama ulterior că ceea ce își dorește cu adevărat în viață este să devină scriitoare.
Cărțile ei s-au bucurat de un mare succes la public, Inner Calm (Liniște interioară), The Four Tendencies (Cele patru tendințe), Better Than Before (Cum să devii mai bun) și The Happiness Project (Proiectul fericirii) devenind bestselleruri New York Times. The Happiness Project s-a menținut timp de doi ani pe lista bestsellerurilor New York Times. Gretchen Rubin a vândut peste trei milioane de cărți în toată lumea, volumele ei fiind traduse în peste 30 de limbi.
Când nu scrie cărți, Gretchen Rubin realizează podcastul de succes Happier with Gretchen Rubin, dar și o serie de cursuri video, sau se ocupă de aplicația Better (dezvoltată de ea în colaborare cu echipa de la Mighty Networks). Prin toate aceste mijloace, autoarea împărtășește idei, strategii, povești și sfaturi care îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și să își creeze o viață mai fericită.
Audiobookul este împărțit în 13 capitole după cum urmează:
Capitolul 1: Cele patru tendințe
În această primă parte a audiobookului te vei familiariza cu cele patru tendințe și cu caracteristicile specifice celor patru categorii de oameni identificate de autor în funcție de acestea. Astfel, conform lui Gretchen Rubin cele patru tendințe (profiluri de personalitate) în funcție de modul în care răspundem la așteptările exterioare, respectiv interioare, sunt:
Conformistul: răspunde cu ușurință atât așteptărilor exterioare, cât și celor interioare.
Iscoditorul: pune la îndoială toate așteptările; îndeplinește o așteptare numai dacă consideră că este justificată, așa că, de fapt, răspunde doar așteptărilor interioare;
Binevoitorul: răspunde cu ușurință așteptărilor exterioare, dar se chinuie să îndeplinească așteptările interioare;
Rebelul: se opune tuturor așteptărilor, atât exterioare, cât și interioare.
Curios să afli cărei tendințe îi aparții? Testul Celor Patru Tendințe pus la dispoziție de autoare te va ajuta să îți răspunzi la această întrebare. Totodată, vei afla care sunt avantajele pe care ți le oferă simplul fapt de a ști cărei tendință îi aparții, dar și în ce tendințe se încadrează oamenii cu care intri în contact.
Cunoscând aceste lucruri, este de părere autoarea, îți va fi mult mai ușor să îi convingi pe oameni să facă ceea ce vrei tu.
În plus, din acest prim capitol introductiv vei afla ce tip de abordare este cel mai potrivit pentru cele patru profiluri de personalitate identificate de autoare, lucru care, îți va ușura și îmbunătăți semnificativ în viitor modul în care relaționezi cu cei din jurul tău.
Capitolul 2: Identifică-ți tendința
În acest capitol vei parcurge pas cu pas, sau mai bine spus, întrebare cu întrebare, testul cu ajutorul căruia vei identifica tendința în care te încadrezi.
Capitolul 3: Cum să înțelegi un Conformist
„Datorită disponibilității lor de a îndeplini așteptările exterioare și interioare, Conformiștii adoră să aibă un program și o rutină; sunt oamenii care se trezesc și se gândesc: „Ce am în program pentru azi și care este lista mea de priorități? Le place să știe ce se așteaptă de la ei și nu le place să greșească sau să-i dezamăgească pe ceilalți – și nici pe ei înșiși.
Dacă ești un conformist sau cunoști vreunul, aici vei afla tot ce vrei să știi despre acest tip de personalitate: puncte slabe, puncte forte, subtipuri de conformiști, caracteristici unice specifice.
Capitolul 4: Relaționarea cu un Conformist
Dacă ești părinte, și ai un copil conformist, în acest capitol vei afla cum să comunici mai eficient cu el. La fel de interesant va fi acest capitol și pentru cadrele didactice care vor să învețe să comunice mai eficient cu elevii lor, mulându-se pe trăsăturile de personalitate ale fiecăruia, dar și pentru oricare individ care va dori să comunice mai ușor și mai eficient cu un apropiat sau o cunoștință care are acest tip de personalitate: coleg de serviciu, subordonat, partener de viață, iubit (iubită), pacient etc. Tot aici vei afla și ce tip de carieră li se potrivește cel mai bine conformiștilor.
Capitolul 5: Cum să înțelegi un Iscoditor
„Iscoditorii pun la îndoială chiar și cele mai elementare ipoteze și lucruri general valabile: „Vreau să mă căsătoresc?, „Dacă ești șeful meu, trebuie să fac ce îmi spui tu să fac?, „De ce copiilor nu le este permis să înjure ca adulții?. Pentru Iscoditori, este crucial ca o așteptare să pară rezonabilă și justificată. Ei se opun regulilor de dragul regulilor.
În acest capitol vei învăța să înțelegi un Iscoditor. Iscoditorul este o persoană care se opune așteptărilor exterioare, dar care îndeplinește în schimb așteptările interioare. Din acest capitol vei afla așadar, care sunt punctele forte, respectiv punctele slabe ale Iscoditorilor; câte tipuri de Iscoditori există; de ce nu le place Iscoditorilor să fie interogați sau cum pot îndeplini așteptări nejustificate găsindu-și propriile justificări.
Capitolul 6: Relaționarea cu un Iscoditor
Acum că ai ajuns să îi cunoști un pic mai bine pe Iscoditori, îți va fi cu siguranță ceva mai ușor să relaționezi cu ei. Ține cont totuși și de sfaturile autoarei din acest capitol extrem de interesant, care îți va dezvălui noi lucruri interesante despre acest profil de personalitate.
Așadar, dacă din cele citite mai sus ți-ai dat seama că ai un partener de viață Iscoditor, un coleg de muncă, un pacient sau un copil Iscoditor, descoperă în acest capitol care sunt cele mai eficiente modalități de a relaționa cu ei. Află tot de aici care sunt cele mai potrivite locuri de muncă pentru un Iscoditor!
Capitolul 7: Cum să înțelegi un Binevoitor
„Binevoitorul este stânca pe care se sprijină lumea. Atât la locul de muncă, cât și acasă, Binevoitorii nu numai că sunt cei mai numeroși, ci sunt și cei pe care ceilalți se bazează cel mai mult. Binevoitorii sunt mereu prezenți, răspund la apelul de la miezul nopții al clientului, își respectă termenele limită, își îndeplinesc responsabilitățile, fac voluntariat, ajută.
Definiția pe scurt a unui binevoitor este aceasta: îndeplinește cu ușurință așteptările exterioare, dar se opune așteptărilor interioare.
Așadar, a venit momentul să îi cunoaștem mai bine pe Binevoitori. Mai exact, vom afla din acest capitol care sunt punctele lor slabe, respectiv punctele lor forte, câte tipuri de Binevoitori poți întâlni; cum reușesc Binevoitorii să îndeplinească așteptările interioare prin crearea unei responsabilități exterioare; cum își pot gestiona Binevoitorii avantajele și dezavantajele tendinței; cum trec Binevoitorii de la așteptările exterioare la cele interioare; ce semnificație are reacția de rebeliune a Binevoitorilor; de ce apare și cum poate fi preîntâmpinată.
Capitolul 8: Relaționarea cu un Binevoitor
Binevoitorii sunt persoane extraordinare atât timp cât nu ajung în acea fază de rebeliune. În acest capitol vei vedea cum să relaționezi cu un Binevoitor dacă acesta este colegul tău de serviciu, pacientul tău, partenerul tău de viață, copilul tău sau un simplu apropiat, pentru a evita rebeliunea.
Capitolul 9: Cum să înțelegi un Rebel
„Rebelii se opun tuturor așteptărilor, atât exterioare, cât și interioare. Fac doar ce vor ei, în felul lor și în ritmul lor, iar dacă cineva le cere sau le spune să facă ceva, refuză. Nici măcar nu vor să-și clarifice în minte ce trebuie să facă – rezistă așteptărilor interioare cu același stoicism cu care rezistă și celor impuse din exterior.
Rebelii vor să simtă că beneficiază de libertate de alegere și de exprimare. Când se trezesc dimineața, primul lucru care le trece prin cap este: „Ce am chef să fac acum? Ei se împotrivesc oricărei forme de control, chiar și autocontrolului, și de multe ori le face plăcere să sfideze regulile, așteptările și convențiile.
Acest capitol este așadar despre Rebeli, a căror deviză pare să fie: Este atât de greu când trebuie și atât de ușor când vreau. Deși caracteristicile acestei tendințe par a fi destul de greu de suportat de cei din jur, se pare că lucrurile nu stau atât de rău dacă vei încerca să cunoști cu adevărat un rebel și să înțelegi care sunt nevoile și așteptările acestuia.
Așadar, din acest capitol vei afla care sunt punctele forte, respectiv punctele slabe ale Rebelilor; câte tipuri de Rebeli există și prin ce se diferențiază aceștia; cum pot fi convinși să îndeplinească anumite așteptări; cum se pot influența pe ei înșiși pentru a îndeplini anumite așteptări pe care le au de la ei înșiși, dar și de ce unii rebeli ajung să aleagă o viață plină de reglementări. Află cum funcționează mintea Rebelilor din acest capitol interesant și comunicarea cu un rebel nu ți se va mai părea atât de dificilă pe viitor!
Capitolul 10: Relaționarea cu un Rebel
Acest capitol este o lectură obligatorie pentru toți aceia care știu că au acasă un partener de viață sau un copil Rebel; pentru doctorii care întâlnesc frecvent pacienți Rebeli, dar și pentru cei care au printre colegi (angajați) – Rebeli. Tot aici vei afla ce tip de joburi li se potrivesc cel mai bine Rebelilor și din ce motiv, dar și cum sunt Rebelii în calitate de șefi.
Capitolul 11: Combinații de perechi în cadrul celor patru tendințe
Dacă până acum am aflat ce trăsături caracterizează fiecare tendință în parte, în acest capitol vom vedea ce tendințe sunt compatibile, și ce combinații ar trebui să fie evitate. Vei vedea aici așadar cât de inspirate sunt asocierile:
Conformist – Conformist
Conformist – Iscoditor
Conformist – Binevoitor
Conformist – Rebel
Iscoditor- Iscoditor
Iscoditor – Binevoitor
Iscoditor – Rebel
Binevoitor – Binevoitor
Binevoitor – Rebel
Rebel – Rebel
Capitolul 12: Abordarea potrivită în cazul fiecărei tendințe
Cum ar trebui să vorbească un manager în cadrul organizației pe care o conduce pentru a se face înțeles de toți angajații, fie că aceștia sunt Conformiști, Binevoitori, Iscoditori sau Rebeli? Cum ar trebui să vorbească un medic cu pacienții lui, astfel încât sfaturile lui să fie ascultate de pacienții din toate cele patru tendințe? Dar un profesor cu elevii lui care sunt deopotrivă Conformiști, Binevoitori, Iscoditori și Rebeli?
„Pentru ca un mesaj important să fie eficient, trebuie să rezoneze cu fiecare tendință.
Tot de aici vei afla cum ar trebui să sune un afiș amplasat într-o instituție pentru ca mesajul lui să ajungă la toate cele patru categorii de indivizi despre care se vorbește în această carte.
Capitolul 13: Oricare ar fi tendința noastră, putem învăța să-i valorificăm punctele forte
„Tendințele modelează experiențele și perspectiva fiecăruia dintre noi. Rezonăm cu situațiile și cu limbajul în mod diferit și ne priesc medii diferite. Dar, indiferent cărei îi tendințe aparținem, cu mai multă experiență și înțelepciune, vom învăța să-i valorificăm punctele forte și să contrabalansăm aspectele negative.
Acest capitol te va ajuta să conștientizezi cât de mult ne influențează aceste tendințe viața, alegerile pe care le facem și modul în care reacționăm în diferite situații. Tendințele sunt omniprezente în viața noastră, și, fiind conștienți de ele, calitatea vieții noastre s-ar putea îmbunătăți considerabil, pentru că, este de părere autoarea: „Când ne înțelegem tendința, suntem mai capabili să ne construim viața pe care ne-o dorim și să acceptăm cum, când și de ce plătim pentru greșelile noastre.
Dacă ascultarea acestui audiobook te-a convins că familiarizarea cu cele patru tendințe te poate ajuta într-adevăr să îți faci viața mai bună, îți recomandăm și aplicația Better - dezvoltată de autoare împreună cu echipa de la Mighty Networks special în acest sens.     

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.